Πάντρεψαν ιδανικά την ποπ και την ροκ μουσική και μας χάρισαν αξέχαστες επιτυχίες όπως: «Τι να σου προσφέρω», «Άννα», «Μαγική Αυλή», «Δεν είσαι έρωτας», «Ο σιδερένιος άνθρωπος», «Ίσως να ‘ναι αύριο αργά», «Είπες Πως» και τόσες άλλες. 2002GR, α΄πο της επιδραστικότερες μπάντες της ελληνικής σκηνής.
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε ουσιαστικά το 1970 στον Πειραιά με την ονομασία ως Ηλίας Ασβεστόπουλος - 2002. Οι στίχοι των τραγουδιών τους ήταν ελληνικοί.
Πριν τους 2002GR ο Ηλίας Ασβεστόπουλος ήταν μέλος του συγκροτήματος ''The Persons'' στη δεκαετία του 60 (στο οποίο συγκροτήμα συμμετείχαν ο Γιάννης Σπάθας και ο Αντώνης Τουρκογιώργης οι οποίοι μετά από τους ''The Persons'' σχημάτισαν τους ιστορικούς ''Socrates Drank the Conium''),και μετέπειτα συμμετείχε στους ''Blue Birds''.
Εκείνη την περίοδο ,ο Ηλίας Ασβεστόπουλος γνώρισε τους Γιάννης Χατζησόγλου , Γιάννη Γιοκαρίνη , Γιώργο Καλαϊτζόγλου και Ανδρέα Τσαντά και τους πρότεινε να συνεργαστούν Έτσι δημιουργήθηκε το γκρουπ Ηλίας Ασβεστόπουλος - 2002 που μετέπειτα μετονομάστηκε σε ''2002GR''.
Ο πρώτος τους δίσκος είχε τον τίτλο "Πόλα".Το 1976 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο: "Σιδερένιος Άνθρωπος".
Η αναβίωση και η άνθηση της ελληνικής pop και rock μουσικής ήταν στα φορτε του το 1982,και θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρκετά συγκροτήματα τότε γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία. Το συγκρότημα των 2002GR έχει πλέον την οριστική του σύνθεση αποτελούμενη από τους : Ηλίας Ασβεστόπουλος, Γιάννης Χατζησόγλου , Σωτήρης Καραούλιας και Στέλιος Καραΐνδρος.
Ο τρίτος τους δίσκος έχει τον τίτλο "V.O.L. 3". Ο δίσκος γίνεται χρυσός πρίν από την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Ακολουθούν 4 δίσκοι: "Amomoria"(1984), "2002GR"(1986), "Πέστε με τρελλό"(1989), "Μπανάνες"(1990). Το 1993 υπογράφουν συμβόλαιο και αποχωρεί από το συγκρότημα ο Στέλιος Καραΐνδρος και προστίθενται ο Γιώργος Ανδριώτης (τύμπανα) και ο Γιώργος Σερνγκελίδης (πλήκτρα). Το καλοκαίρι του 1993 κυκλοφορεί ο δίσκος "Τα βράδια τα επόμενα", ενώ την άνοιξη του 1995 κυκλοφορούν το "The best of ...1995", που περιλαμβάνει τραγούδια τους όπως "Είπες πώς", "Μαγική αυλή", "Άννα", "Τι να σου προσφέρω", "Το μετρό" στα οποία χρησιμοποιήσανε τη σύγχρονη τεχνολογία.