The Thing (1982)θεωρείται πλέον μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών.

Το The Thing αρχικά παρεξηγήθηκε τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς, οι οποίοι το θεώρησαν τίποτα περισσότερο από μια δικαιολογία για άσκοπο αίμα και βία. Παρά την αρχική αυτή αποτυχία, η αντίληψη του κοινού έχει αντιστραφεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από την κυκλοφορία του, καθώς θεωρείται πλέον  μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών. Είναι το είδος στα καλύτερά του, τόσο αποτελεσματικό στο σασπένς του όσο και στο μήνυμά του.

Ο John Carpenter σαφώς και δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι ο Μaster of Ηorror και τέσσερα χρόνια μετά το Halloween(1978) και δύο μετά το The Fog (1980) μας προσφέρει αυτή την κλασική ταινία τρόμου της δεκαετίας του '80.

Ριμέικ της κλασικής ταινίας του 1951 των Howard Hawks-Christian Nyby, το The Thing from Another World, η ταινία του John Carpenter είναι μια πιο πιστή μεταφορά της νουβέλας Who Goes There; του John W. Campbell, Jr. που ενέπνευσε την ταινία του 1951. Ο Carpenter θεωρεί ότι το The Thing είναι το πρώτο μέρος της Apocalypse τριλογίας του , ακολουθούμενο από το Prince of Darkness και το In the Mouth of Madness. Αν και οι ταινίες είναι άσχετες, η κάθε μία έχει ένα δυνητικά αποκαλυπτικό σενάριο. Εάν το "The Thing" φτάσει ποτέ στον πολιτισμό, θα ήταν μόνο θέμα χρόνου να καταναλώσει την ανθρωπότητα και να καταλάβει τη Γη.

Τα εφέ της ταινίας είναι πραγματικά ορόσημο στα πρακτικά εφέ και μέρος του λόγου για τον οποίο ο Rob Bottin,μαθητής δίπλα στον μεγάλο Rick Baker, έλαβε ένα βραβείο Oscar Special Achievement το 1991. Η ομάδα συνέχισε να εργάζεται σε άλλα κλασικά έργα της δεκαετίας του '80 και του '90, όπως το RoboCop και το Total Recall, για να αναφέρουμε μερικά.

Ο Carpenter ήταν αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει αυθεντικές τοποθεσίες αντί για σκηνικά στούντιο και οι επιτυχίες του το Halloween και το The Fog (1980) του έδωσαν την αξιοπιστία να αναλάβει την παραγωγή του The Thing με πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Ένας κινηματογραφικός ανιχνευτής εντόπισε μια περιοχή λίγο έξω από το Στιούαρτ, κατά μήκος της καναδικής ακτής, η οποία πρόσφερε στο έργο τόσο εύκολη πρόσβαση όσο και γραφική αξία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στις 2 Δεκεμβρίου 1981, περίπου 100 Αμερικανοί και Καναδοί μέλη του πληρώματος μετακινήθηκαν στην περιοχή για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Ο Ennio Morricone συνέθεσε τη μουσική της ταινίας, καθώς ο Carpenter ήθελε το The Thing να έχει μια ευρωπαϊκή μουσική προσέγγιση. Ο Carpenter πέταξε στη Ρώμη για να μιλήσει με τον Morricone για να τον πείσει να αναλάβει τη δουλειά. Μέχρι τη στιγμή που ο Morricone πέταξε στο Λος Άντζελες για να ηχογραφήσει τη μουσική, είχε ήδη αναπτύξει μια κασέτα γεμάτη με μια σειρά μουσικής συνθεσάιζερ επειδή δεν ήταν σίγουρος τι είδους μουσική ήθελε ο Carpenter . Ο Morricone έγραψε πλήρεις ξεχωριστές παρτιτούρες για ορχηστρικά και συνθεσάιζερ και μια συνδυασμένη παρτιτούρα, που ήξερε ότι ήταν η προτίμηση του Carpenter . Ο Carpenter διάλεξε ένα κομμάτι, που έμοιαζε πολύ με τις δικές του παρτιτούρες, που έγινε το κύριο θέμα που χρησιμοποιήθηκε σε όλη την ταινία.

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.