Κύτταρο- μαζί με το Ροντέο ήταν τα δύο must στέκια όπου οι νέοι της εποχής πρωτοήρθαν σε επαφή με ροκ ακούσματα πολλών ροκ συγκροτημάτων. Ακούσματα που άφησαν ιστορία, τεράστιοι καλλιτέχνες και ιστορικά Live. Ότι ήταν το Fillmore Auditorium, και το UFO στήν Αγγλία , έτσι ήταν και το Κύτταρο γαι την Ελλάδα.
Όλα ξεκίνησαν στης αρχές των 70s στην Αθήνα στη διασταύρωση Αχαρνών και Ηπείρου πέρασμα των ροκάδων και όχι μόνον της Αθήνας. Ιδιοκτήτης του Κύτταρου ήταν Ανδρέας Γιακουμέλος, ο ο οποίος επίσης "έχτισε" και το όπως προανέφερα και ποιό πάνω,
Rodeo. Καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, Παύλος Σιδηρόπουλος, Socrates Drunk The Conium και πολλοί άλλοι ,περάσανε από αυτή την ιστορική μουσική σκηνή.
Επίσης στις αρχές των 70s είχαμε εμφανίσεις με καλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Πουλικάκος, Βαγγέλης Γερμανός, Μαρίζα Κωχ ,Δέσποινα Γλέζου. Και στη μεταπολίτευση είχαμε παραστάσεις του Γιάννη Μαρκόπουλου με τον Νίκο Ξυλούρη , τη Δόμνα Σαμίου και άλλους της παραδοσιακής μουσικής .Άλλοι καλλιτέχνες που περάσανε από το Κύτταρο ήταν οι : Ελένη Βιτάλη, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Σωτηρία Λεονάρδου, ο Φοίβος Δεληβοριάς,ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Αγγελάκας, τα Υπόγεια Ρεύματα, τα Διάφανα Κρίνα, οι Locomondo, ο Λάκης Παπαδόπουλος.
Το «Ζωντανοί στο Κύτταρο» ήταν ηχογράφηση του 1971 και είναι και η ηχογράφηση που έχει μείνει στην ιστορία του ελληνικού ροκ ,με ένα εξώφυλλο πολύ χαρακτηριστικό το οποίο θα έλεγα είναι από τα καλύτερα εξώφυλλα στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας.
Η δεκαετία του 90 ήταν η δεκαετία που ξεκίνησε η κατρακύλα του κύτταρου αφού το επίπεδο των καλλιτεχνών που περάσαν από κει ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου. Τον Οκτώβριο του 2007 ξαναλειτούργησε ξανά μετά από μια διακοπή.