Πολλοί τον ρωτούν , « τι είναι αυτό που κάνετε τελικά κύριε Παπαστεφάνου? » .Ο Γιώργος Παπαστεφάνου πάντα δήλωνε παραγωγός μουσικών εκπομπών, μια έννοια που τα περιέχει όλα, και το σενάριο και την έρευνα και της επαφές με πρόσωπα και την ιστορία και την παρουσίαση . Η υπέροχη φωνή του σήμα κατατεθέν στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Θα έλεγα όμως ότι της ποιο δύσκολες εξετάσει της έδωσε στην τηλεόραση .Ξέρετε ,η προετοιμασία της δουλειάς και στο ραδιόφωνο αλλά ειδικά στη τηλεόραση είναι το ποιο γοητευτικό στάδιο της εκπομπής. Είναι υπέροχο να ξεκινάς από μια κεντρική ιδέα και ένα άσπρο χαρτί και να πρέπει λίγο λίγο ,κουκίδα κουκίδα, βήμα βήμα να το γεμίσεις.
Ο Γιώργος Παπαστεφάνου γεννήθηκε το 1941. Γεννήθηκε και μεγάλωσε κοντά στην Ομόνοια, στην Αγίου Κωνσταντίνου. Ο πατέρας του ήταν από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο παππούς του (Αντάρτης και Βενιζελικός ως το κόκκαλο) παππάς στο επάγγελμα και Στέφανος στο όνομα ήταν και ο λόγος που το επώνυμο του είναι Παπαστεφάνου. Η μητέρα του ήταν από την Ρόδο όμως είχε και ρίζες από την Αίγυπτο.
Ο πατέρας του είχε ένα εργοστάσιο το οποίο έφτιαχνε μπαταρίες ,ηλεκτρικά στοιχεία όπως τα έλεγαν τότες. Μπαταρίες για αυτοκίνητα, φακούς αλλά και για τρανζίστορ και ένα από τα πρώτα δώρα που του έκανε ο πατέρας του ήταν το προσωπικό του τρανζιστορακι με το οποίο κοιμότανε κυριολεκτικά κάθε βράδυ κάτω από το μαξιλάρι του. Ωστόσο αυτό το εργοστάσιο το οποίο εκείνη την εποχή ήταν μια πολύ ανθούσα επιχείρηση ,για τον Γιώργο Παπαστεφάνου ήταν ο παιδικός του εφιάλτης. Και αυτό γιατί υποτίθεται ότι έπρεπε να το συνεχίσει αυτός μεγαλώνοντας. Αλλά αυτός είχε το μυαλό του αλλού ,στα καλλιτεχνικά .Και αυτό οι γονείς του είχαν καλλιεργήσει ,δεν τον εμπόδισαν καθόλου
Τελειώνοντας το γυμνάσιο και μπαίνοντας πρωτοετής στην Νομική ο Γιώργος Παπαστεφάνου είχε μια τηλεφωνική ομιλία με την Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου μια υπέροχη κυρία του ραδιοφώνου και μια από αυτές που δημιούργησαν το Δέυτερο Μουσικό πρόγραμμα και η οποία είχε ένα τεράστιο πάθος να βοηθήσει τα νέα παιδιά τότες . Το τηλεφώνημα αυτό ήταν και το ξεκίνημα στο ραδιόφωνο . 15 Φεβρουαρίου του 1960 ,ο Γιώργος Παπαστεφάνου παρουσιάστηκε στα γραφεία της Ρηγίλλης και εκεί τον έβαλαν να υπογράψει ένα χαρτί που έλεγε να δοκιμαστεί για δύο μήνες χωρίς οικονομική απαίτηση.
Ως μαθητευόμενος ακόμα κατάφερε να εισχωρήσει στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Η πρώτη του εκπομπή ήταν το «Στις 11 το βράδυ, κάθε Δευτέρα» ακούστηκαν σε πρώτη μετάδοση όλα τα σπουδαία που συνέβαιναν τότε στο τραγούδι: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος και Σπανός προτού ακόμη τους ανακαλύψει η δισκογραφία. Όπως είχε δηλώσει και σε μια συνέντευξη του ήθελε πάντα στης εκπομπές του να μην επαναλαμβάνει τον εαυτό του, ήθελε πάντα να προτείνει κάτι διαφορετικό.
Στην τηλεόραση ποτέ δεν ήθελε να βγει αλλά αυτός που τον παρότρυνε να το κάνει είναι ο Νίκος Μαστοράκης αφού τον είχε προσέξει κάπου και έτσι ο Γιώργος Παπαστεφάνου εισχώρησε στην τηλεόραση κάνοντας μια σειρά εκπομπών με τον Μαστοράκη. Το «Καλησπέρα, κύριε Εντισον», που θεωρείται η πιο γνωστή εκπομπή του, ξεκίνησε τον Μάιο του '77 και διήρκεσε δεκαεξίμισι χρόνια.
Οι τηλεοπτικές εκπομπές του Γιώργου Παπαστεφάνου ήταν: «Η μουσική γράφει ιστορία», «Μουσική Βραδιά», «Διαδρομές, «Οι φίλοι μου» και «Οι παλιοί φίλοι». Η εκπομπή Μουσική βραδιά ξεκίνησε και αυτή το 1977 .Παρελάσαν από την εκπομπή αυτή τρανταχτά ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου. Όλες οι εκπομπές σώζονται και στο youtube από το αρχείο της ΕΡΤ. Πρώτο αφιέρωμα στην εκπομπή την συγκεκριμένη ήταν της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και ακολουθήσανε πολλά ακόμα. ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ, ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ, ΝΕΟ ΚΥΜΑ ,ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ και πόσοι άλλοι καλλιτέχνες.
Ο Γιώργος Παπαστεφάνου έβαλε το στίγμα του και στον χώρο της μουσικής σαν στιχουργός σε μερικές όμορφες επιτυχίες του λεγόμενου « Νέου Κύματος» με μεγαλύτερη το πρώτο νεο-κυματικό τραγούδι το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», σε στίχους Γιώργου Παπαστεφάνου και ερμηνεία Καίτης Χωματά. Ανάδοχοι του Νέου Κύματος ήταν ο Γιάννης Σπανός στη μουσική, ο Γιώργος Παπαστεφάνου στους στίχους και ο Αλέκος Πατσιφάς (τότε διευθυντής της ΛΥΡΑ) στη δισκογραφία.