Ήταν ένας εξαίρετος καρατερίστας, που δυστυχώς δεν είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει όλα όσα επιθυμούσε μέσα από τη δύναμη της υποκριτικής του, καθώς αποχαιρέτησε αυτόν τον κόσμο σε πολύ νεαρή ηλικία, χωρίς να αφήσει πίσω του παιδιά.
Εκτός από την κινηματογραφική του παρουσία, ο Δημήτρης Μπισλάνης ξεχώριζε και στις προσωπικές του σχέσεις. Παρέα με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, αποτέλεσαν ένα δίδυμο που μοιραζόταν αμοιβαία εκτίμηση και φιλία.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Αθήνα, στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση το 1961 στο έργο "Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε" με τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ, και το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1963 στο μιούζικαλ "Μερικοί το Προτιμούν Κρύο" της Φίνος Φιλμ, αποτέλεσαν σημαντικά σημεία της πορείας του.
Ξεχώρισε, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην κωμωδία, «Η Βίλλα των Οργίων» (1964) και τον ανακριτή ασφαλείας στην ταινία, «Κοντσέρτο για Πολυβόλα» (1967). Σημαντική ήταν και η θεατρική του παρουσία σε έργα του Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, όπως στη «Βασίλισσα Αμαλία» με τη Νόνικα Γαληνέα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ο Δημήτρης Μπισλάνης είχε έντονη τηλεοπτική παρουσία στα πρώτα χρόνια της κρατικής τηλεόρασης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την σειρά «Η Γειτονιά μας» το 1972. Επίσης εμφανίστηκε και στις τηλεοπτικές σειρές, «Παράξενος ταξιδιώτης» , «Κεκλεισμένων των θυρών» (1972 – ΕΙΡΤ) και «Αστυνομικές ιστορίες» . Στην κινηματογραφική ταινία, “Φλογισμένη Σάρκα” του 1971 εμφανίζεται ως Δημ. Μπισλάνης. Στα “Land of the Minotaur” του 1976 και “Όργια σε τιμή ευκαιρίας” του 1973 εμφανίζεται ως Fernando Bislani και στο “Tango 2001” του 1973 ως Bislani.
Η συνεργασία του με τον Νίκο Ξανθόπουλο έκρυβε μεγάλη σημασία. Μαζί εργάστηκαν σε 8 ταινίες, προσφέροντας μοναδικές ερμηνείες και αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό κινηματογράφο.
Ο Δημήτρης Μπισλάνης διακρίθηκε σε ρόλους δεύτερους , υποδύοντας χαρακτήρες που ενίοτε επεφύλασσαν την κακία στην ταινία, ενίοτε αναλάμβαναν τον ρόλο του αρχηγού σπείρας και άλλες φορές προστάτευαν αγαπημένα του πρόσωπα. Μετά από μια σύντομη αλλά εντυπωσιακή καριέρα που διήρκεσε μόλις 15 χρόνια, έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα κενό στον ελληνικό κινηματογράφο.
Ο Δημήτρης Μπισλάνης, μια φιγούρα που σημάδεψε τον ελληνικό κινηματογράφο, πέρασε σαν ένας φεγγαρόφωτος κομήτης. Παρά τον βραχύχρονο χρόνο παρουσίας του, κατάφερε να συμμετέχει σε περίπου ογδόντα ταινίες. Η σταθερή του παρουσία στο κινηματογραφικό τοπίο και η ξεχωριστή προσωπικότητά του αφήνουν ανεξίτηλο σημάδι στην ελληνική κινηματογραφία.
Ο θάνατος του Δημήτρη Μπισλάνη το 1977, σε ηλικία μόλις 44 ετών, άφησε πίσω του μια κενή θέση στο κινηματογραφικό τοπίο.