Σκηνοθετήθηκε από τον Henry King,, σε σενάριο Casey Robinson, και πρωταγωνίστησε ο Gregory Peck ως Harry, η Susan Hayward ως Helen, και η Ava Gardner ως Cynthia Green (ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για την ταινία). Το τέλος της ταινίας δεν αντικατοπτρίζει το τέλος του βιβλίου.
Θεωρούμενη από τον ίδιο τον συγγραφέα , Ernest Hemingway ως μια από τις καλύτερες ιστορίες του που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο , «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο» δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Esquire το 1936 και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε στο The Fifth Column and the First Forty-Nine Stories (1938).
Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ στα 25α Όσκαρ, Καλύτερης Φωτογραφίας, Έγχρωμης και Καλύτερης Καλλιτεχνικής Σκηνοθεσίας, Έγχρωμο .
Ο Humphrey Bogart, Richard Conte και Marlon Brando αναφέρθηκαν ότι ήταν όλοι υπό εξέταση για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως και ο Dale Robertson.
Η ταινία γυρίστηκε στης τοποθεσίες Ναϊρόμπι, στην Κένυα, στο Κάιρο, στην Αίγυπτο και στη Γαλλική Ριβιέρα, και οι εργασίες στο στούντιο έγιναν στο Stage 14 στα 20th Century Fox Studios.
Η διάσημη ιστορία του Hemingway«Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο» είναι μια απλή ιστορία ενός συγγραφέα που αργά αργά πεθαίνει από μια πληγή σε ένα αφρικανικό σαφάρι και σκέφτεται τις αποτυχίες της ζωής του. Έτσι, η μοναδική κινηματογραφική μεταφορά αυτής της ιστορίας γεμίζει την έλλειψη δραματικής δράσης με αναδρομές σε σκηνές από άλλα έργα του Χέμινγουεϊ και από τη ζωή του ίδιου του συγγραφέα.
Στην ταινία του 1952 πρωταγωνιστεί ο Gregory Peck ως ο συγγραφέας Χάρι Στριτ. Στην πρώτη σκέψη, ο Peck θα φαινόταν πολύ αστικός κύριος για να παίξει έναν τόσο σκληρό χαρακτήρα. Αλλά είναι πραγματικά πολύ καλός . Βλέπουμε τα πρώτα του χρόνια στο Παρίσι, τις μάχες του στην Ισπανία, το κυνήγι των μεγάλων θηραμάτων, την επιτυχία του ως μυθιστοριογράφου, τη γυναικεία του ζωή. Ειδικά το γυναικείο του. Η Susan Hayward , ως η τελευταία και απολαυστική σύζυγός του, έχει έναν μελοδραματικό ρόλο. Η Ava Gardner, η οποία ουσιαστικά έκανε καριέρα ως μοιραία γυναίκα του Hemingway (επίσης στα Killers και The Sun Also Rises), σιγοβράζει υπέροχα στο The Snows of Kilimanjaro ως η μεγάλη αγάπη που ο συγγραφέας θυσίασε για χάρη της καριέρας του.
Ο Leo G. Carroll παίζει επίσης έναν εφευρεμένο ρόλο στις αναδρομές, ως θείος του Street που του αφήνει έναν γρίφο για το όρος Κιλιμάντζαρο.