Η ταινία, “Κορόιδο γαμπρέ” προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 16.997 εισιτήρια. Ήρθε στην 42η θέση σε 82 ταινίες. Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr, Χρήστος Κωνσταντίνου έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές για την ταινία, “Κορόιδο γαμπρέ” και μας τις αποκαλύπτει…
-Την περίοδο που γυρίστηκε η ταινία το 1962 η Μίρκα Καλατζοπούλου ήταν μόλις 17 ετών. Ενώ ο Βασίλης Αυλωνίτης κι ο Νίκος Σταυρίδης ήταν 58 και 52 ετών αντίστοιχα. Λίγο μικρότερος τους ήταν ο Γιάννης Γκιωνάκης, ακριβώς 40 ετών.
-Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση για τον Χρήστο Ζορμπά που λίγους μήνες πριν είχε αποφοιτήσει από την Σχολή Σταυράκου. Ένας φίλος του τον πρότεινε στον σκηνοθέτη Κώστα Καραγιάννη κι έτσι ξεκίνησε η πορεία του στην μεγάλη οθόνη.
-Πρώτη εμφάνιση όμως και για τον ηθοποιό Γιώργο Ζαιφίδη που τα μετέπειτα χρόνια συμμετείχε και σε αρκετές πετυχημένες σειρές της τηλεόρασης όπως: “Άγνωστος πόλεμος”, “Η γειτονιά μας“, “Λούνα παρκ”, “Ισιδώρα”, “Ο παράξενος ταξιδιώτης”, “Γιούγκερμαν”, “Οι πανθέοι”, “Οι ιερόσυλοι” κι άλλες πολλές.
-Ο ρόλος του Σαράντη που υποδύθηκε μοναδικά ο Νίκος Σταυρίδης αρχικά είχε προταθεί στον Μίμη Φωτόπουλο. Εκείνος όμως τον αρνήθηκε διότι είχε ήδη δώσει τα χέρια με τον Φίνο για να παίξει στην κινηματογραφική μεταφορά της μεγάλης θεατρικής του επιτυχίας, “Ο Θόδωρος και το δίκανο“.
-Η κινηματογραφική πορεία τρίων ηθοποιών που συμμετείχαν στην ταινία ήταν ιδιαίτερα βραχύβια αφού αυτή διήρκησε από δύο έως πέντε έτη. Μιλάμε για τους Γιώργο Παπαγεωργίου, Τάσο Καμπάκη και Μαίρη Κόκκαλη που έπαιξαν συνολικά σε τρείς ταινίες στην καριέρα τους και μετά χάθηκαν. Επίσης ο Αντώνης Μαρκαντωνάτος που εμφανίζεται κι αυτός στην ταινία έλαβε μέρος σε άλλη μια ταινία το 1963 κι έκτοτε τα καλλιτεχνικά του ίχνη εξαφανίστηκαν.
-Μόνο 23 ημέρες χρειάστηκαν για να γυριστούν όλες οι σκηνές της ταινίας. Ενώ η πιο δύσκολη ήταν εκείνη με το ποντίκι αφού η Άννα Παϊτατζή όντως το φοβόταν με αποτέλεσμα οι σκηνές της να είναι απόλυτα ρεαλιστικές.