Η ταινία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη λόγω του κωμικού της ταλέντου, αλλά και λόγω της όμορφης φωτογραφίας της

Η ταινία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη λόγω του κωμικού της ταλέντου, αλλά και λόγω της όμορφης φωτογραφίας της

 Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Τσιφόρου. Το σενάριο γράφτηκε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη σε συνεργασία με τον Πολύβιο Βασιλειάδη και βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο. Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Ρίζος και Γεωργία Βασιλειάδου.

Η ελληνική ταινία Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου «Ράδιον» στα Καμένα Βούρλα, το οποίο ήταν το κύριο σκηνικό της ταινίας.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 1961 και ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 1961 και ήταν τεράστια επιτυχία τόσο σε εμπορικό όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

Ο ερωτιάρης κύριος Κλέαρχος Ζουγαλάς (Βασίλης Αυλωνίτης, ο οποίος νοστιμεύεται τη γειτόνισσά του την κυρία Ηρώ, σκαρφίζεται μια πονηριά προκειμένου να την ακολουθήσει στη λουτρόπολη όπου εκείνη πάει για θεραπεία. Χρίει εαυτόν επιτηρητή του γαμπρού του Μάνου (Νίκος Ρίζος), θέλοντας να δώσει στη γυναίκα του Μαρίνα (Γεωργία Βασιλειάδου) την εντύπωση πως ο ζωηρούλης Μάνος χρειάζεται κάποιον για να τον συγκρατεί στις αταξίες του. Γαμπρός και πεθερός πηγαίνουν στα Καμένα Βούρλα, όπου τα περνούν υπέροχα συντροφιά με διάφορες κυρίες. Μια ωραία πρωία αφικνούνται στη λουτρόπολη οι συμβίες τους, Μαρίνα και Ρέα, και τότε αρχίζουν τα δύσκολα.

Η ταινία θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα του ελληνικού κινηματογράφου και έχει αναγνωριστεί από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας ως πολιτιστικό αγαθό.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.