"Footloose" του 1984: Μια ταινία που ξεσήκωσε το κοινό και έγινε επιτυχία

Ήταν 17 Φεβρουαρίου του 1984, όταν κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες η ταινία "Footloose" του Χέρμπερτ Ρος. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ρεν ΜακΚόρμακ, ενός έφηβου από το Σικάγο που μετακομίζει στο Μπούκαναν, μια μικρή πόλη της Οκλαχόμα, όπου η ροκ μουσική και ο χορός έχουν απαγορευτεί.

Φουτ Λους (1984) ⋆ Filmy.gr

Ο Ρεν προσπαθεί να αλλάξει τις νοοτροπίες των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι είναι παραδοσιακοί και συντηρητικοί. Η προσπάθειά του αυτή συναντά αρχικά την αντίθεση του τοπικού ιερέα, αλλά τελικά καταφέρνει να πείσει τους κατοίκους να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της απαγόρευσης.

Φουτ Λους (1984) ⋆ Filmy.gr

Η ταινία έλαβε μικτές κριτικές, αλλά έγινε επιτυχία στο box office, με εισπράξεις 80 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Αμερική. Είναι γνωστή για τη μουσική της, με τα τραγούδια "Footloose" του Kenny Loggins και "Let's Hear It for the Boy" της Deniece Williams να είναι υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.

Kenny Loggins - Footloose (Extended Dance Remix) ('Footloose' Original  Soundtrack) - YouTube

Η ταινία γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες στην κομητεία Γιούτα. Οι σκηνές του γυμνασίου και του τρακτέρ γυρίστηκαν μέσα και γύρω από το Λύκειο Payson. Οι σκηνές της εκκλησίας γυρίστηκαν στο American Fork και το χαλυβουργείο ήταν το Geneva Steel mill στο Vineyard. Οι σκηνές του drive-in γυρίστηκαν στο Provo στο τότε εστιατόριο "High Spot"

Για τη χορευτική σκηνή του στην αποθήκη, ο Κέβιν Μπέικον είπε ότι είχε τέσσερα διπλά κασκαντέρ: "Είχα ένα διπλό κασκαντέρ, ένα νταμπλ χορού  και δύο διπλά γυμναστικής." Η ταινία "Footloose" είναι μια ταινία που ξεσήκωσε το κοινό της δεκαετίας του 1980 και συνεχίζει να είναι δημοφιλής μέχρι σήμερα. Είναι μια ιστορία για την ελευθερία έκφρασης και την δύναμη της μουσικής.

Φουτ Λους (1984) ⋆ Filmy.gr

Ειδικότερα, η ταινία είχε τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Ένα ελκυστικό καστ: Ο Κέβιν Μπέικον, η Λόρι Σίνγκερ και ο Τζον Λίθγκοου ήταν όλοι δημοφιλείς σταρ της εποχής.
  • Μια διαχρονική ιστορία: Η ιστορία της ταινίας είναι ένα κλασικό μοτίβο για ταινίες νεανικής κωμωδίας: ένας έφηβος από μια μεγάλη πόλη μετακομίζει σε μια μικρή πόλη και προσπαθεί να προσαρμοστεί.
  • Μια δυναμική μουσική: Η μουσική της ταινίας, ειδικά το τραγούδι "Footloose", είναι ένα από τα πιο εμβληματικά της δεκαετίας του 1980.

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.