Η ελληνική ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» γυρίστηκε στο εργοστάσιο της Πειραϊκής-Πατραϊκής Βιομηχανίας Βάμβακος, το οποίο βρίσκεται στο Μεγάλο Πεύκο. Το εργοστάσιο αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής βαμβακιού στην Ελλάδα και ήταν σε λειτουργία από το 1919 και λειτούργησε ως το 1992. Αργότερα το εργοστάσιο λειτούργησε για μερικά χρόνια ως άλλη μονάδα παραγωγής (Αθηναϊκή Χαρτοποιία).Σήμερα, το εργοστάσιο είναι εγκαταλελειμμένο και βρίσκεται σε κακή κατάσταση.
Το εργοστάσιο της «Πειραϊκής-Πατραϊκής» μεταμορφώθηκε για της ανάγκες της ταινίας σε εργοστάσιο Υφασματέξ του Αντώνη Δέλβη δηλαδή του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε διάφορα σημεία του εργοστασίου, όπως στο εσωτερικό του εργοστασίου, στο εξωτερικό του εργοστασίου και στο εργατικό κυλικείο του εργοστασίου. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 1965 και η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1966.
Η ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» είναι μια κωμωδία που αφηγείται την ιστορία της Λίζας, της κόρης του Δέλβη που ετοιμάζεται να αναλάβει τη διεύθυνση του εργοστασίου σκοπεύοντας να κάνει πολλές αλλαγές. Η Λίζα είναι μια σοσιαλίστρια και είναι αντίθετη με τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο και την αυταρχικότητα του πατέρα της.. Η Λίζα προσπαθεί να οργανώσει τους εργάτες του εργοστασίου σε συνδικάτο, αλλά οι εργοδότες του εργοστασίου προσπαθούν να την σταματήσουν.
Η ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» είναι μια σημαντική ταινία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Η ταινία είναι μια σάτιρα του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Η ταινία είναι επίσης μια ωδή στην ελπίδα και στην αλληλεγγύη.
Πηγή φωτογραφιών: Up Drones