Το "Diary of a Madman" είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Ozzy Osbourne, που κυκλοφόρησε το 1981

Το "Diary of a Madman" είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Ozzy Osbourne, που κυκλοφόρησε το 1981. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Max Norman και συμμετείχαν ο μακροχρόνιος κιθαρίστας του Ozzy, Randy Rhoads, ο μπασίστας Rudy Sarzo και ο ντράμερ Tommy Aldridge.

Το άλμπουμ θεωρείται κλασικό της χέβι μέταλ μουσικής και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του Ozzy, όπως το ομώνυμο κομμάτι "Diary of a Madman", "Over the Mountain" και "Flying High Again". Τα σκοτεινά και δυσοίωνα θέματα του άλμπουμ, σε συνδυασμό με το δεξιοτεχνικό παίξιμο της κιθάρας του Randy Rhoads, βοήθησαν να καθιερωθεί ο Ozzy ως μία από τις κορυφαίες μορφές του metal είδους.

Παρά την κριτική του, η ηχογράφηση του "Diary of a Madman" αμαυρώθηκε από εντάσεις μεταξύ του Ozzy και της δισκογραφικής του, που οδήγησε σε διαμάχη για τη μίξη και το mastering του άλμπουμ. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε επίσης αμφιλεγόμενα λίγο μετά το θάνατο του Randy Rhoads, ο οποίος πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα ενώ βρισκόταν σε περιοδεία με τον Ozzy. Παρά αυτές τις προκλήσεις, το "Diary of a Madman" παραμένει ένα άλμπουμ ορόσημο στην καριέρα του Ozzy και στην ιστορία της χέβι μέταλ μουσικής.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.