Η ιστορία των Duran Duran ξεκινάει το καλοκαίρι του 1978

Το καλοκαίρι του 1978 , ο σπουδαστής τέχνης, John Taylor  αποφασίζει να φτιάξει ένα συγκρότημα με τον φίλο του, Nick Rhodes στην πόλη τους το Mπέρμινγχαμ. Μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους , κάνουν πρόβες και εμφανίζονται στο  Rum Runner Club που έφτιαξαν οι αδερφοί Berrow, οι οποίοι θα γίνουν και οι μάνατζερ του γκρουπ.

Μια υπάλληλος του μπαρ φέρνει τον φίλο της , Simon Le Bon με πιθανό τραγουδιστή και φυσικά καταλήγει για να συμπληρώσει την οριστική μορφή των Duran Duran. Tο όνομά τους από τον κακό της ταινίας Barbarella (1968) ο οποίος λεγόταν Dr Duran Duran.Η πρώτη τους επίσημη εμφάνιση γίνεται στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 1980. Στο τέλος της χρονιάς αυτής παίζουν σαν support στην περιοδεία της Hazel O'Connor και καθιερώνονται.

Το 1981 κάνουν την πρώτη τους περιοδεία. Κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Duran Duran και οι πρώτες επιτυχίες είναι τα Planet Earth , Careless Memories και Girls on Film.

To 1982 κυκλοφορεί το 2ο άλμπουμ τους με τίτλο Rio.Το ομώνυμο single και το Hungry like a wolf γίνονται επιτυχίες. Το συγκρότημα κάνει παγκόσμια περιοδεία ακολουθεί μια νέα επιτυχία με το is there something i should know

Το 1983 κάνουν το 3ο τους άλμπουμ με τίτλο Seven and the Ragged Tiger στη Νότια Γαλλία. Το άλμπουμ αυτό συνεχίζεται στο Μontserrat και τελειώνει στην Αυστραλία. 

Το 1984 ακολουθεί το single, Wild Boys και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε , το συγκρότημα των Duran Duran ήταν το πρώτο Ποπ συγκρότημα που κατόρθωσε να εξερευνήσει και να χρησιμοποιήσει σωστά τον χώρο της τέχνης του Βίντεο όχι μόνο για να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους , αλλά κυρίως για να καθιερώσουν την εικόνα τους. Το κομμάτι View to a Kill έγινε το 1985 και χρησιμοποιήθηκε ως soundtrack στην τελευταία ταινία του Roger Moore ως James Bond στην ομώνυμη ταινία,

Την ίδια χρόνια οι Duran Duran χωρίζονται στα δύο. Ο John Taylor και ο Andy Taylor φτιάχνουν το συγκρότημα ,τους Power station μαζί με τους Robert Palmer και Τony Thompson.Οι άλλοι τρείς, ο Simon Le Bon, o Nick Rhodes και ο Roger taylor δημιουργούν τους Arcadia. 

Το 2003  με αφορμή τα 25 χρόνια από την ίδρυσή τους,  επανενώθηκαν και πραγματοποίησαν περιοδεία  και κυκλοφόρησαν τον δίσκο Astronaut.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.