Το I Want To Break Free είναι ένα από τα πιο διαρκή τραγούδια των Queen

Γράφτηκε από τον μπασίστα του συγκροτήματος John Deacon, το κομμάτι ήταν το δεύτερο σινγκλ που λήφθηκε από το εξαιρετικά επιτυχημένο άλμπουμ του συγκροτήματος The Works, το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1984.

Όμως, παρόλο που είναι αγαπημένο μεταξύ των θαυμαστών και του ευρύτερου κοινού, το τραγούδι -και το συνοδευτικό του βίντεο- προκάλεσε διαμάχες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το video clip, αποτελεί παρωδία μιας -τότε- διάσημης βρετανικής σαπουνόπερας, με το όνομα ‘Coronation Street’.

Αυτό το τραγούδι μιλά για κάποιον που αισθάνεται παγιδευμένος στη σχέση του και θέλει να «απελευθερωθεί» από τον εραστή του. Αν και αρχικά προοριζόταν να είναι μια ανδρική προοπτική του γυναικείου απελευθερωτικού κινήματος, στη συνέχεια θεωρήθηκε ως ένας ύμνος για την προσωπική ελευθερία του ατόμου που βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου αισθάνεται καταπιεσμένος και θέλει να «σπάσει». ελεύθεροι» από τις περιστάσεις τους και να δείξουν στο πραγματικό πρόσωπο ότι είναι. Η ιδέα του ντυσίματος στο βίντεο προτάθηκε από τον Roger Taylor, με το συγκρότημα ντυμένο με τον Freddie ως νοικοκυρά, τον Roger Taylor ως νεαρό σχολείο, τον Brain May ως νοικοκυρά και τον John Deacon ως γιαγιά.

Ο Brian May είχε ερωτηθεί πρίν χρόνια από το περιοδικό Q τον Μάρτιο του 2011 εάν ο χαρακτήρας που ενσάρκωνε ο καθένας αντικατόπτριζε στην πραγματικότητα την προσωπικότητά του, ο ίδιος απάντησε:

Φυσικά! Όλοι θεωρούν πως ήταν ιδέα του Freddie, επειδή μοιάζει σαν κάτι που θα του άρεσε πολύ να κάνει, όμως στην πραγματικότητα, η ιδέα ήρθε, περιέργως, από την τότε κοπέλα του Roger. Ήταν δική της ιδέα να διακωμωδήσουμε τις γυναίκες του ‘Coronation Street’.

Όσο για το κλείσιμο, ακούστε το τραγούδι των Queen και τραγουδήστε το όσο πιο δυνατά μπορείτε.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.