Το είδος ταινιών slasher έγινε δημοφιλές στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980

Το είδος ταινιών slasher έγινε δημοφιλές στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980

Οι ταινίες Slasher είναι ένα υποείδος ταινιών τρόμου που χαρακτηρίζουν συνήθως έναν ψυχοπαθή δολοφόνο που καταδιώκει και σκοτώνει μια ομάδα ανθρώπων, συχνά με ένα αιχμηρό αντικείμενο όπως μαχαίρι ή μαχαίρι. Το είδος χαρακτηρίζεται από τη γραφική βία του, τις σασπένς σκηνές καταδίωξης και συχνά τον υψηλό αριθμό πτωμάτων.

Το είδος ταινιών slasher έγινε δημοφιλές στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με ταινίες όπως "Halloween", "Friday the 13th" και "A Nightmare on Elm Street". Αυτές οι ταινίες ήταν συχνά παραγωγές χαμηλού προϋπολογισμού, αλλά αποδείχτηκαν εξαιρετικά δημοφιλείς στο κοινό και βοήθησαν να καθιερωθούν πολλές από τις συμβάσεις του είδους.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των ταινιών slasher είναι το  «final girl», στο οποίο μια γυναίκα πρωταγωνίστρια επιβιώνει από τις επιθέσεις του δολοφόνου και τελικά τους νικά. Άλλα κοινά στοιχεία περιλαμβάνουν μια ομάδα νεαρών, ελκυστικών θυμάτων, μια απομακρυσμένη τοποθεσία (όπως μια καμπίνα στο δάσος) και μια μυστηριώδη ιστορία του δολοφόνου.

Παρά την κριτική για την υπερβολική βία και τη σεξουαλικότητα των γυναικείων χαρακτήρων, οι ταινίες slasher συνεχίζουν να είναι δημοφιλείς στο κοινό σήμερα. Το είδος έχει επίσης εξελιχθεί ώστε να περιλαμβάνει παρωδίες και ανατροπές με αυτογνωσία, όπως το franchise "Scream".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.