To Inglorious Bastards(1978) του ιταλού σκηνοθέτη Enzo G. Castellari

To Inglorious Bastards(1978) του ιταλού σκηνοθέτη Enzo G. Castellari

Ο Enzo G. Castellari, ο Ιταλός σκηνοθέτης που άφησε το στίγμα του στο ευρωπαϊκό εμπορικό σινεμά της δεκαετίας του 1970 με ταινίες όπως τα "Keoma" (1976) και "The Big Racket" (1976), επιστρέφει με την ταινία Inglorious Bastards (1978).

The Inglorious Bastards (1978) - Posters — The Movie Database (TMDB)

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας ανυπότακτων Αμερικανών στρατιωτών που πολεμούν τους Ναζί στη Γαλλία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η ομάδα, γνωστή ως "The Bastards", έχει σκοπό να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ναζί και να μαζέψει χρήματα και πλούτο. Η ταινία είναι γεμάτη από δράση, χιουμορ και βία. Οι χαρακτήρες της είναι στερεοτυπικοί, αλλά αναπτύσσονται αρκετά για να γίνουν συμπαθείς. Η σκηνοθεσία του Castellari είναι υποδειγματική, με άψογες σκηνές μάχης και εντυπωσιακές εικόνες.

The Inglorious Bastards - Rotten TomatoesΗ ταινία ήταν υποψήφια για δύο βραβεία της Ιταλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, για Καλύτερη Σκηνοθεσία και Καλύτερο Σενάριο. Το Inglorious Bastards (1978) είναι μια από τις πιο ωμά βίαιες και χιουμοριστικές πολεμικές περιπέτειες που έχουν γυριστεί ποτέ. Είναι μια ταινία που θα αρέσει σε όσους αγαπούν το σινεμά του Castellari και το πολεμικό σινεμά της δεκαετίας του 1970.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.