Ο Gerard Butler τρέχει για τη ζωή του στο Αφγανιστάν

Μόλις πριν από μερικά χρόνια, λίγοι άνθρωποι στο Χόλιγουντ θα είχαν ακούσει για το AlUla (ή γνώριζαν τον κάπως μοναδικό τρόπο να το συλλαβίζουν). Βρίσκεται στη βορειοδυτική περιοχή της Σαουδικής Αραβίας, σε μια περιοχή γεμάτη αμμόλοφους, οάσεις της ερήμου και αρχαία ερείπια, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τη νεολιθική περίοδο της Λίθινης Εποχής. Το πρώτο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO της Σαουδικής Αραβίας.

Αλλά η δραματική άφιξη της χώρας στην κινηματογραφική σκηνή οδήγησε την AlUla να γίνει ο κεντρικός πυλώνας των κινηματογραφικών της σχεδίων, με τεράστιες επενδύσεις που έγιναν για να προσελκύσουν διεθνείς παραγωγές, να χτίσουν εγκαταστάσεις και να δημιουργήσουν έναν ολοκληρωμένο κόμβο κινηματογραφικών ταινιών όπου πριν δεν υπήρχε κυριολεκτικά μηδενική κινηματογραφική βιομηχανία.

Σε λίγους μόνο μήνες - στις 23 Μαΐου, για την ακρίβεια - θα γραφτεί ιστορία όταν κυκλοφορήσει η πρώτη μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ που γυρίστηκε εκεί. Είναι η πρώτη παραγωγή μεγάλου προϋπολογισμού που κατέβηκε στη Σαουδική Αραβία από τότε που η χώρα άνοιξε τις πόρτες της το 2018. Ο τίτλος της , KANDAHAR (2023)

Σύνοψη της πλοκής : «Ο Tom Harris (Butler), ένας μυστικός πράκτορας της CIA, έχει κολλήσει βαθιά σε εχθρικό έδαφος στο Αφγανιστάν. Αφού αποκαλυφθεί η αποστολή του, πρέπει να φύγει, μαζί με τον Αφγανό μεταφραστή του, σε ένα σημείο εξόρυξης στην KANDAHAR, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις ελίτ εχθρικές δυνάμεις και τους ξένους κατασκόπους που έχουν επιφορτιστεί να τους κυνηγήσουν».

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 26 Μαΐου 2023, από την Open Road Films.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.