Ο Θανάσης Βέγγος δημιούργησε το 1964 την περίφημη εταιρία ΘΒ: ταινίες γέλιου

ΘΒ ταινίες γέλιου: Ήταν ένα φιλόδοξο επιχείρημα που γρήγορα όμως οδήγησε τον Θανάση Βέγγο σε οικονομική καταστροφή.

Ο Βέγγος έχει καταξιωθεί και ο ίδιος αισθανόταν ότι έπρεπε να κάνει το τολμηρό βήμα και να γίνει ο ίδιος δημιουργός των ταινιών του. Ήθελε να έχει την απόλυτη ευθύνη των έργων του. Ήταν τελειομανής και επίμονος. Τότε λοιπόν δημιούργησε το 1964 την περίφημη εταιρία ΘΒ: ταινίες γέλιου. Με χαρακτήρες που τρέχουν ασταμάτητα με αποτέλεσμα να περάσει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο η έκφραση ΤΡΈΧΩ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΈΓΓΟ.

Για να γίνει μια ταινία ήθελε να την κάνει όπως ήθελε αυτός , να αξιοποιείται η λεπτομέρεια ακριβώς όπως την ήθελε. Για να είναι όλα σωστά. Ο σκηνογράφος και πολύ καλός του φίλος, Τάσος Ζωγράφος είχε εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με το εγχείρημα αυτό καθώς δεν πίστευε ότι ήταν έτοιμος για επιχειρηματίας.

Ο Βέγγος περνά στην σκηνοθεσία και φτιάχνει μερικές από της ποιο χαρακτηριστικές ταινίες του, τα Ποιος Θανάσης, Δοκτορ Ζι-βέγγος, Ένα ασύλληπτο κορόιδο και Τρελλός παλαβός και Βέγγος . Ο Βέγγος δεν χρησιμοποιούσε κασκαντερ , κινδύνευε ο ίδιος για να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμούσε. Στο Δοκτορ Ζι-Βέγγο είναι η σκηνή που πέφτει στη θάλασσα, στην ταινία Ο Παπατρέχας περνά με φόρα και σπάει μια τζαμαρία με το κεφάλι του.

Αυτή η τελειομανία του ήταν αυτή που του κόστισε το κλείσιμο της εταιρίας καθώς τα έξοδα ήταν πολλά και οι πολλές σκηνές που γύριζε συνέχεια και μολονότι το φίλμ ήταν πανάκριβο εκείνη την εποχή ,στο τέλος η εταιρία έκλεισε. Δεν λογάριαζε τα χρήματα. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το 1969 η εταιρία θα κλείσει οριστικά.
Φιλμογραφία:
1965 Είναι ένας... τρελλός τρελλός Βέγγος
1966 Ο Παπατρέχας
1967 Βοήθεια! Ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000
Πάρε κόσμε, Τρελός παλαβός και Βέγγος
1968 Δόκτωρ Ζι-Βέγγος

Συμπαραγωγές
Φίνος Φιλμ
1969 Ποιος Θανάσης!!, Ένα ασύλληπτο κορόιδο
Θου Βου Φαλακρός πράκτωρ: Επιχείρησις γης μαδιάμ

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.