Η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Robert Eggers, το Τhe Lighthouse θα σας τρελάνει

Η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Robert Eggers, το Τhe Lighthouse θα σας τρελάνει. Είτε πρόκειται για σκόπιμα κατασκευασμένο μοντάζ και σκηνοθεσία που θα σας κάνει να αμφισβητήσετε τη λογική σας, είτε μερικές φορές από τον ακατανόητο διάλογο και την ιστορία του. Στο ψυχολογικό θρίλερ πρωταγωνιστούν οι Robert Pattinson και Willem Dafoe ως δύο φαροφύλακες που αρχίζουν να χάνουν τα λογικά τους μετά από μια καταιγίδα που χτυπά το νησί στο οποίο βρίσκονται.

Ο Winslow (Pattinson) αρχίζει να βλέπει γοργόνες και θαλάσσια πλάσματα καθώς ο Thomas (Dafoe) πίνει, χορεύει και τραγουδά. Η γεμάτη μιζέρια ιστορία σύντομα γίνεται εκδικητική, βίαιη και μυστηριώδης, καθώς κανένας από τους δύο δεν ξέρει τι είναι πραγματικό και τι είναι αποκύημα της φαντασίας τους.

Ο Φάρος είναι μια υπέροχα κατασκευασμένη ταινία. Η ασπρόμαυρη κινηματογράφηση του Jarin Blaschke είναι θαυμάσια και κάθε πλάνο είναι σχολαστικά πλαισιωμένο για να νιώθει ο θεατής σαν να γυρίστηκε τη δεκαετία του 1920. Η αναλογία διαστάσεων 1,19:1 κάνει οπτικά θαύματα, καθιστώντας την από τις πιο συναρπαστικές ταινίες του 2019.Ο Φάρος θα πρέπει σίγουρα να επαινεθεί για την πρωτοτυπία του και τις υπέροχες, παράξενες ερμηνείες του από τον Dafoe και τον Pattinson.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.