Αυτή η ταινία ήταν η δεύτερη συνεργασία του σκηνοθέτη Walter Hill και του συνθέτη Ry Cooder

Σε αντίθεση με τον αστικό μύθο, αυτή η πλοκή είναι καθαρή μυθοπλασία. Το κινηματογραφικό στούντιο 20th Century Fox προσέλαβε έναν συγγραφέα για να κάνει ένα προσχέδιο το οποίο στη συνέχεια έγραψαν ξανά ο David Giler και ο Walter Hill. Αυτή η ταινία ήταν η δεύτερη συνεργασία του σκηνοθέτη Walter Hill και του συνθέτη Ry Cooder.

Ο Walter Hill ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες του αφηγηματικού κινηματογράφου κατά το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα, συνεχίζοντας την κλασική παράδοση των Walsh, Hawks και Ford. Οι λιτές, ακριβείς ταινίες δράσης του από τα μέσα της δεκαετίας του '70 έως τις αρχές της δεκαετίας του '80 - Hard Times, The Driver, The Warriors, The Long Riders, Southern Comfort και 48 Hrs - είναι απαράμιλλες.

Το μεγαλύτερο (μαζί βεβαίως με το The Warriors)  είναι το Southern Comfort, ένας βίαιος μύθος κακομαθημένων Εθνοφρουρών της Λουιζιάνας σε μια άσκηση το Σαββατοκύριακο του 1973, που εφευρίσκουν τον δικό τους τυχαίο πόλεμο με την τοπική κοινότητα Cajun καθώς περνούν μέσα από το βαλτώδη bayou.

Η ταινία γυρίστηκε στη Λουιζιάνα για 55 ημέρες στην περιοχή Caddo Lake έξω από το Shreveport. Hil.Ο ηθοποιός Powers Boothe επιλέχτηκε στο καστινγκ  αφού ο Hill και ο Giler τον είδαν να παίζει τον Jim Jones στη μίνι σειρά Guyana Tragedy.

 

 

Ένα ντοκιμαντέρ 40 λεπτών που έγινε από έναν Γερμανό κινηματογραφιστή το 2012 παρουσιάζει  τον Hill με έναν χαρακτηριστικά ειλικρινή, σεμνό, στοχαστικό τρόπο, να ανατρέχει στην ταινία, να μιλά για την ιδέα της, το κάστινγκ (το σύνολο της ταινίας είναι απαράμιλλο) και τα γυρίσματα. Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, Will He Live or Will He Die?, προέρχεται από το ρητό του Hawks που καθορίζει τη φύση του δράματος και ο Hill περιγράφει αυτήν και άλλες ταινίες του ως "εκτοπισμένα γουέστερν". Το Southern Comfort είναι ένα αριστούργημα και αυτή η συνέντευξη σας φέρνει κοντά στον υπαρξιακό ηθικολόγο του Χόλιγουντ που το έκανε.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.