Ένα γελαστό απόγευμα (1979): Μία εξαιρετική ταινία του σκηνοθέτη Ανδρέα Θωμόπουλου

Η ταινία  συνέπεσε χρονικά και με μια άλλη, εξίσου υπέροχη  δουλειά του, τον Ασυμβίβαστο με πρωταγωνιστή τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Στην συγκεκριμένη ταινία κάνει την εμφάνιση της και η Μπέτυ Λιβανού η οποία απείχε αρκετά χρόνια από την μεγάλη οθόνη.

H μουσική της ταινίας είναι του Γιώργου Χατζηνάσιου και το τραγούδι "Ξέρω δεν θα 'ρθεις" σε στίχους του ίδιου του σκηνοθέτη , Ανδρέα Θωμόπουλου, ερμηνεύει η Δήμητρα Γαλάνη. Η παραγωγή της ταινίας  ειναι από την ΓΚΡΕΓΚΑ ΦΙΛΜ ΛΕΦΑΚΗΣ , η οποία είχε κάνει ωραίες και γνωστές ταινίες από τα τέλη της δεκαετίας του '70 μέχρι της αρχές του '80. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται στο παλιό και αγαπημένο αεροδρόμιο του Ελληνικού το οποίο το απολαμβάνουμε μέσα από το φίλμ αυτό στις δόξες του! Το σενάριο είναι από το ομώνυμο βιβλίο του Φρέντυ Γερμανού στο οποίο συνεργάστηκε και ο ίδιος .

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος Μπέττυ Λιβανού Χρήστος Τσάγκας Γιώργος Μιχαλακόπουλος Χρυσούλα Διαβάτη Ελένη Φιλίνη Ανέστης Βλάχος Βασίλης Κολοβός Βασίλης Ανδρεόπουλος κ.α

Η υπόθεση-το καστ: Ο Δημήτρης Βενιέρης (Ν. Κούρκουλος) είναι ανερχόμενος πολιτικός, όμως εκβιάζεται από τους πολιτικούς του αντιπάλους για τις πράξεις του πατέρα του ως καταδότη και συνεργάτη των Γερμανών κατά την διάρκεια της Κατοχής. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ή αλλιώς ο ''Κουτσός του Μεταξουργείου'' είναι σατανικός στον ρόλο του εκβιαστή και πρώην βασανιστή της χούντας που μετά την παύση της δικτατορίας βρήκε καταφύγιο σε παρακρατικά παραμάγαζα. Πολύ διαπεραστική και ρεαλιστική είναι η ματιά στην ερωτική σχέση του Δημήτρη και Ελένης (Μ.Λιβανού) που προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους. Ο κύριος χώρος που διαδραματίζεται η ταινία είναι το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο σκηνοθέτης "παίζει" με αλλεπάλληλα flash back σε παρόν, κοντινό και μακρινό παρελθόν και συνδέει πρόσωπα και πράξεις για να δώσει ένα εντυπωσιακό όσο και δραματικό φινάλε. Το υπόλοιπο καστ επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετικά δυνατό, καθώς τους υποδύονται οι Χρήστος Τσάγκας (διοικητής αεροδρομίου), Μιχάλης Μόσιος (ένας εκ των τρομοκρατών- με συνεργούς τους Βασίλη Κολοβό και Λάζο Τερζά), ενώ περάσματα από την ταινία έχουν και οι Χρυσούλα Διαβάτη, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Ελένη Φιλίνη, Ορφέας Ζάχος (Μπιλ-μπάρμαν) και Γιώργος Οικονόμου στον ενδιαφέροντα ρόλο του συνεργάτη-χαφιέ των Γερμανών στην κατοχή.

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.