«Τα Κόκκινα Φανάρια»: Η ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη σε σενάριο Αλέκου Γαλανού ,βασισμένη στο θεατρικό του έργο «Το σπίτι με τα κόκκινα φώτα»

Τα Κόκκινα Φανάρια

«Κόκκινα Φανάρια» : Η ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη σε σενάριο Αλέκου Γαλανού ,βασισμένη στο θεατρικό του έργο «Το σπίτι με τα κόκκινα φώτα» έκανε τεράστια επιτυχία ,κέρδισε διθυραμβικές κριτικές στο Φεστιβάλ των Καννών το 1964, και ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Στην ταινία βλέπουμε τη ζωή πέντε γυναικών που εργάζονται στην Τρούμπα ,μια κακόφημη περιοχή της Αθήνας.

Το σκανδαλιστικό για την εποχή της θέμα και η σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη είναι αυτά που κάνουν την ταινία μοναδική . Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου που κουμπώνει πολύ ωραία με την ατμόσφαιρα. Εξαιρετική είναι και η συμβολή της φωτογραφίας του Νίκου Γαρδέλη.

Και φυσικά αξιοσημείωτο είναι και το καστ της εποχής, Τζένη Καρέζη, Γιώργος Φούντας, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μαίρη Χρονοπούλου, Δέσπω Διαμαντίδου, οι οποίοι οι οποίοι με τους ρόλους που υποδυθήκανε έμειναν στην ιστορία, η Δέσπω Διαμαντίδου στο ρόλο της θρυλικής Μανταμ Παρί και φυσικά η Τζένη Καρέζη που τον επόμενο χρόνο θα ερμηνεύσει έναν παρόμοιο ρόλο στην ταινία «Λόλα.

Δεν υπήρχε καταλληλότερο μέρος από την Τρούμπα για να μας δείξει την έκφραση της κοινωνείας στην τότες μετεμφυλιακή Ελλάδα η οποία θεμέλια και υποδομές δεν είχε άλλα είχε όμως όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Επίσης στην ταινία ακούγονται τραγούδια-μύθοι, όπως η ''Άπονη ζωή'', το ''Σου 'φερα νερό στις χούφτες'', το ''Στα χέρια σου μεγάλωσαν'' και πολλά άλλα. 

Η ανθρωπιά, η νοσταλγία και η αισιοδοξία είναι τα στοιχεία που κάνουν «Τα Κόκκινα Φανάρια» μια απολαυστική ταινία.

Πηγή Φώτο: Gazzetta

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.