Η συνεισφορά του Tolkien στη λογοτεχνία φαντασίας και η διαρκής κληρονομιά του τον καθιστούν έναν από τους πιο διάσημους και σημαντικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα

J.R.R. Ο Tolkien, γεννημένος John Ronald Reuel Tolkien, ήταν Άγγλος συγγραφέας, ποιητής, φιλόλογος και καθηγητής πανεπιστημίου. Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1892 στο Μπλουμφοντέιν της Νότιας Αφρικής και πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου 1973 στο Μπόρνμουθ της Αγγλίας. Ο Tolkien είναι περισσότερο γνωστός για τα έργα υψηλής φαντασίας του, ιδιαίτερα τα «Χόμπιτ» και «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Το Middle-earth legendarium του Tolkien, το οποίο περιλαμβάνει αυτά τα δύο έργα και άλλα σχετικά γραπτά, είχε μια βαθιά επίδραση στο είδος της φαντασίας και έχει συγκεντρώσει τεράστιους και αφοσιωμένους θαυμαστές. Τα έργα του είναι γνωστά για την περίπλοκη οικοδόμηση κόσμου, τους πλούσιους ανεπτυγμένους χαρακτήρες και την επική αφήγηση.

Μερικά βασικά έργα του J.R.R. Tolkien περιλαμβάνουν:

"The Hobbit" (1937): Αυτό το μυθιστόρημα ακολουθεί τις περιπέτειες του Bilbo Baggins, ενός χόμπιτ που παρασύρεται σε ένα απροσδόκητο ταξίδι με μια ομάδα νάνων και τον μάγο Gandalf. Χρησιμεύει ως πρόδρομος του "The Lord of the Rings".

"The Lord of the Rings" (1954-1955): Αυτή η επική τριλογία φαντασίας αποτελείται από τα "The Fellowship of the Ring", "The Two Towers" και "The Return of the King". Ακολουθεί την αναζήτηση μιας διαφορετικής ομάδας χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων των Frodo Baggins, Samwise Gamgee και Aragorn, καθώς ταξιδεύουν για να καταστρέψουν το ισχυρό One Ring και να νικήσουν τον Dark Lord Sauron.

Τα έργα του Tolkien έχουν προσαρμοστεί σε πολυάριθμες μορφές μέσων, συμπεριλαμβανομένων επιτυχημένων κινηματογραφικών προσαρμογών σε σκηνοθεσία Peter Jackson. Η δημοτικότητα των γραπτών του έχει επεκταθεί πέρα από τον λογοτεχνικό κόσμο, επηρεάζοντας την τέχνη, τη μουσική, ακόμη και τις γλωσσικές σπουδές.

Εκτός από τα έργα φαντασίας του, ο Tolkien ήταν ένας αξιοσέβαστος λόγιος και φιλόλογος, με ειδίκευση στα παλιά αγγλικά και σε άλλες αρχαίες γλώσσες. Η ακαδημαϊκή του καριέρα περιελάμβανε θέσεις διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο του Λιντς και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

J.R.R. Η συνεισφορά του Tolkien στη λογοτεχνία φαντασίας και η διαρκής κληρονομιά του τον καθιστούν έναν από τους πιο διάσημους και σημαντικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για Κινηματογράφο και μουσική.